Home

Pencak Silat

.. is de verzamelnaam voor traditionele krijgskunsten uit Indonesië, Maleisië, Singapore en Brunei.
De Nederlandse Pencak Silat Federatie ondersteunt en promoot deze krijgskunst in al haar facetten voor Nederland door samen met haar leden toernooien, seminars, festivals, etc te organiseren.
Eveneens werken we nauw samen met ambassades van de landen van herkomst en met de regionale en nationale Pencak Silat organisaties over de hele wereld.

Laatste nieuws

2 weeks ago

Nederlandse Pencak Silat Federatie

Afgelopen week was er weer Pencak Silat te zien op de Nederlandse Televisie. De bekende TV kok René Pluijm was met zijn programma "Pluijm Proeft De Wereld" in Indonesie te gast bij de openbare universiteit (UPI) te Bandung waar hij even mocht "proeven" aan Pencak Silat TTGR onder toeziend oog van Instructeur Runtuy Winaya van Panglipur Bandung.

De volledige uitzending is zien via: www.sbs6.nl/programmas/pluijm-proeft-de-wereld/videos/9EHsuxzfhXC/pluijm-proeft-de-wereld/

@René Pluijm
Kom eens in Nederland kijken bij een van de 40 scholen van de NPSF, check: npsf.nl/verenigingen/#1573817557010-9bdceb67-27e7
...

View on Facebook

Afgelopen zaterdag, 7 maart was Pencak Silat Nederland weer volop aanwezig op het NPSF Pencak Silat Seni Festival te Hoofddorp. Na de opening door de DCM, Bp Fikry Cassidy van de Indonesische Ambassade gaven Pencak Silat scholen uit heel Nederland diverse prachtige voorstellingen en workshops. ...

View on Facebook

Aangesloten verenigingen

Individueel lidmaatschap

Klik hier om je als individueel lid aan te melden bij de NPSF.

Lidmaatschap vereniging

Klik hier om je verenging aan te melden bij de NPSF.

Onze relaties

De Nederlandse Pencak Silat Federatie is officieel erkend door zowel de Europese Pencak Silat Federatie (EPSF) gezeteld in London, Verenigd Koninkrijk, alsmede de Internationale Pencak Silat Federatie (PERSILAT), gezeteld in Jakarta, Indonesië. Door deze lidmaatschap en erkenning kunnen aangesloten scholen en hun leden deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden, waaronder Europese- en Wereldkampioenschappen.

Ook is de NPSF lid van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG), een vereniging die is opgericht in 1982 met als doel een federatief verband te vormen van de landelijke sportbonden op het gebied van de gevechtskunsten.
Het FOG is lid van het Nederlands Olympisch Committee / Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF).

PERSILAT
(Internationale Pencak Silat Federatie)

KBRI Den Haag
(Indonesische Ambassade in Den Haag)

EPSF
(Europese Pencak Silat Federatie)

FOG
(Federatie Oosterse Gevechtskunsten)

NOC*NSF
(Nederlands Olympisch Comité)
(Nederlandse Sport Federatie)